Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Veranda till Attefallshus

Själva Attefallshuset har en mängd olika möjligheter och syften. Ett exempel på detta är en stor veranda eller terrass som kan lyfta bygget till nya höjder.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad ett Attefallshus kan användas till – det finns betydligt fler användningsområden än komplementbostad eller övernattningsstuga.

Sommaren är trädgårdens årstid oavsett om du bor på landsbygden eller i storstaden. Att vara nära naturen är den ultimata livskvaliteten för många, att få odla och ta hand om rabatten är en dröm.

Nära naturen med en veranda

Varför inte utnyttja ditt nybyggda Attefallshus till att nå en nära kontakt med naturen. Förser du huset med en veranda så får du en smidig brygga mellan inne och ut – dessa flytande gränser ger en fantastisk möjlighet att verkligen njuta av ljumma sommarkvällar på landet. Med en veranda eller altan så upplevs huset som större och man kan erbjuda släkt, vänner och bekanta en bekväm utomhusyta där man kan grilla, äta, umgås och trivas långt in i sommarnatten.

En annan möjlighet är att bygga hela Attefallshuset i form av en fristående veranda, altan eller uterum. Då kan du med fördel redan från början ge det ett transparent stuk med glas från golv till tak. Detta gör det möjligt att använda Attefallshuset som ett socialt utrymme under årets mörkare månader.

Tänk igenom uppvärmningen

Om du väljer denna lösning är det viktigt att redan i ett tidigt stadium tänka ut vilken typ av uppvärmning som kommer att passa bäst. En kamin är en populär variant som inte bara ger en skön temperatur, den är också en snygg och trevlig inredningsdetalj. Med en kamin är det också enkelt att anpassa uppvärmningen beroende på årstid. Ett uterum av den här sorten passar dessutom också utmärkt att använda som en vinterträdgård – något som verkligen kan höja marknadsvärdet på ditt hus.

En takterrass är ett annat mycket omtyckt alternativ när man vill ha ett trivsamt uterum till sitt Attefallshus. En okonventionell och smart lösning som ger massor av fördelar. Den fantastiska utsikten är en ren bonus. Med an veranda i terrassform på taket får du dessutom ett Attefallshus som sticker ut gentemot dina grannar. Glöm inte räcken – säkerhetstänket är givetvis i fokus när man är uppe på högre höjder.

Blomlådor piffar alltid upp

Ett fantastiskt sätt att piffa en veranda är blomlådor. Kombinera Attefallshusets trädäck med stora upphöjda blomsterbäddar så höjer du trivselfaktorn med flera steg och du knyter dessutom ihop huset med naturen lite extra. Komplettera med snygga stenläggningar eller andra utsmyckningar och du har en riktig toppterrass. Med ett Attefallshus har du stora valmöjligheter – du gör helt enkelt som du vill.


Liknande artiklar

Bygga bastu i Attefallshus

Tips: så inreder du ett Attefallshus

Attefallshus som komplementbyggnad - loft ger ökat utrymme

Beställ ditt Attefallshus från oss redan idag!
18 Aug 2020