Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Tips: så inreder du ett Attefallshus

Attefallshus blir allt populärare och kommer i allt fler modeller och former. Men hur inreder man ett Attefallhus för att skapa hemtrivsel och funktionalitet? Här bjuder vi på några tips:

 

30 kvadratmeter räcker för att man ska kunna leva, bo och trivas. Det går att få till alla möjliga stilar, men vad de flesta siktar på ät en fräsch och trivsam miljö för sommargästerna. Men ett Attefallshus kan givetvis även fungera som permanentbostad. Men det går givetvis även att använda som gästhus, poolhus, garage eller förråd också. Men i de sista fallen blir inredningen inte lika viktigt, där är funktionaliteten den överlägset största faktorn:

Skapa en trevlig och trivsam miljö

Här är några punkter som gör att man kan skapa en trevlig och trivsam miljö av detta trånga utrymme.

• Se till att inte ha mer saker än som används. På en liten yta kommer det inte finnas plats för så många lyxartiklar och små inredningssaker. På en liten yta är dessutom risken stor att det ger ett stökigt och plottrigt intryck.

• Inred enhetligt. I ett större hus finns möjligheter att variera stil i olika rum efter olika personligheter och behov. I ett Attefallshus är möjligheterna till detta betydligt mer begränsade och det bästa resultatet uppnås med en enhetlig inredning.

• Använd flexibla och flyttbara möbler. Det trånga utrymmet kommer att tvinga fram ommöbleringar emellanåt, beroende på hur många som ska gästa huset. Tunga, fasta inventarier riskerar att bli ett problem när dessa behov uppstår.

• Använd en ljus basfärg. Mörka väggar och golv ger lätt ett instängt intryck i mindre hus. Vill du bryta av så är det bättre att bryta av med mörkare inredningsdetaljer.

• Känns det trångt att få plats med de kläder och prylar som ändå kommer att behövas? Använd väggar som förvaring, hyllor och krokar tar inte mycket plats och skapar dessutom en ombonad stämning. Korgar är också bra att förvara småsaker, lösa prylar och barnens leksaker i.

• Svårt att få plats med matbordet? Vissa har löst detta problem med en bardisk. Ger en härlig semesterkänsla i sommarhuset och skapar plats åt övrig inredningen.

Men viktigast är förstås att låta fantasin flöda och följa sitt hjärta. Och oroa dig inte för att resultatet ska bli dåligt, det går alltid att möblera om!

Färdigfabricerade Attefallshus av högsta kvalitet
11 Jun 2018