Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Tips på fällbara möbler för kompakt boende

Kvadratsmart boende

Begreppet “Compact Living” har av olika anledningar blivit mer och mer aktuellt på senare år. Brist på billiga bostäder får särskilt unga att söka sig till kvadratsmarta upplägg och efterfrågan på funktionella möbler är stor. Som väl är har utbudet anpassat sig därefter, och det finns många exempel på fällbar och lättstuvad inredning som passar de flesta plånböcker.  

Sängskåp eller klassisk bäddsoffa - en smaksak

En skön säng är för de flesta en central del av ett trivsamt hem, men det är också en möbel som kan ta upp stor plats. Ett sängskåp ger den som bor kompakt möjlighet till en rymlig säng som tar upp minimalt med plats då den är infälld. För att enkelt kunna fälla ut sängen krävs dock att du lätt kan flytta runt möbler och annat som står i vägen för att frigöra tillräckligt med yta. Det gäller även för den klassiska bäddsoffan, som är fortsatt populär i mindre bostäder - två möbler i en är en svårslagen lösning för den med platsbrist.

Välj ett väggfast bord

Ett bord som monteras på väggen är utrymmeseffektivt, och väljer du dessutom ett fällbart så kallat klaffbord kan du optimera utrymmet maximalt. Även fristående fällbara bord är lätta att hitta - välj ett som inte väger så mycket så förenklar du processen avsevärt.

Fällbara stolar

Utbudet av fällbara stolar är i stort sett obegränsat, och särskilt lättillgängliga i butiker med överkomliga priser och unga som viktig målgrupp. Även fällbara stolar finns i väggfäst utförande, är din matplats liten kan det vara en smart lösning för att slippa skrymmande stolar eller att behöva fälla ihop och stuva undan stolarna manuellt när det behövs. 

Smart och stapelbart

Fyrkantiga förvaringsburkar och stapelbara glas och muggar utan öra är alla bra alternativ för den som vill optimera skåputrymmet i ett kompakt kök. Många butiker har anammat idén med praktiska former på köksinredning och attiraljer som är lätta att stuva.

Utnyttja rummets höjd

Har du någorlunda högt i tak kan du ta vara på kvadratcentimetrarna genom att utnyttja rummets höjd. Ett sovloft är ett bra sätt att lämna utrymme till annat på golvytan, till exempel ett skrivbord eller en klädställning. Höga väggfästa skåp och hyllor är ett annat sätt att ta vara på ett utrymmes höjd - investera i en stadig men fäll- och flyttbar stegpall eller stege så når du allt oavsett hur lång du är.

Krokar, krokar, krokar

I ett litet utrymme kan man så gott som aldrig få nog av krokar att hänga upp saker i. jackor, morgonrockar, smycken, cyklar, pannor, nycklar och väskor - det mesta går att hänga på en krok för att undvika att det hamnar på golvet eller på en möbel som du hellre använder till annat. Utbudet av krokar är dessutom så gott som oändligt, från sekelskifte till funkis till keramik till klassiska knoppbrädor. Beroende på vad du är ute efter kan de krokar du väljer kan ge ditt kompakta hem en trivsam och kul särprägling.

Beställ ditt Attefallshus från oss redan idag!
13 Oct 2022