Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Vinterbonat Attefallshus – gäststuga året om

Attefallshus får många att tänka på en enklare stuga. Men genom att vinterbona det lilla huset kan du få en extra byggnad på tomten som fungerar året om.

De små Attefallshusen har blivit omåttligt populära på senare år då stugorna erbjuder mer boyta på ett enkelt sätt. Det är mycket välkommet i ett Sverige med stor bostadsbrist. Men ett attefallshus på tomten kan du också bygga för det rena nöjets skull. För en roligare och mer meningsfull fritid!

Du som till exempel vill bjuda in familj eller annan släkt till jularna får ett utmärkt extra utrymme med Attefallshuset. Du kan ha dina gäster in men ändå med lite distans och inga störande ljud mellan väggarna då attefallshuset är en fristående stuga skild från bostadshuset.

Plats för gäster hela året

Du kan sätta upp ett attefallshus på din tomt för att ha en gäststuga på tomten likväl som ett större förråd eller ett sparum. Du som satsar på ett vinterbonat Attefallshus får en gäststuga året om.

Eftersom stugorna är smart utformade med stor rymlighet på liten yta är husen inte särskilt svåra eller dyra att värma upp. Vill du ha en gäststuga som bara används då och då, räcker det att ha på bara lite grundvärme som bas. Då kan du på kort varsel skruva upp värmen när gästerna är på väg. Det är ofta en klok investering att vinterbona Attefallshuset eftersom det då går att använda mycket mer året runt.

Timrad stuga eller lösvirke

Det finns i dag en stor uppsjö av olika modeller när det gäller Attefallshus. Allt från klassiska röda stugor i lösvirke med vita knutar, till genuina timmerstugor och utmanande designhus i spännande material.

Många företag satsar på byggsatser av attefallshus som du själv kan montera på plats på din tomt. Det är bra för dig som vill ha en snabb och enkelt lösning. Då går det bra att köpa en färdig stuga och montera upp den. Vill du vinterbona med isolering av golv, tak och väggar går det ofta att köpa som ett tillägg när du beställer din stuga.

För dig som är mer intresserad av ett eget uttryck i designen, eller behöver en speciell lösning är det egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Gäststuga går att hyra ut vintertid

Med en vinterbonad stuga har du möjlighet att dra in en extra slant på hyra året runt. Du vill knappast ta betalt av vänner som kommer på besök på semestern, men däremellan kan du självklart hyra ut dina extra kvadratmeter till boende som betalar. För dig som isolerar stugan så att det klarar vinterväder finns stora möjligheter till en hyresgäst året runt, eller hyr ut så mycket du själv vill.

En del väljer att hyra ut sitt vinterbonade Attefallshus endast på vintern, till exempel till unga par eller studenter. På sommaren när vänner kommer på besök är stugan inte uthyrd längre, då kan gästerna sova över i stugan istället.

30 värdefulla kvadratmeter

De här husen går att jämföra med en större stuga som inte kräver bygglov. I alla fall inte om bygget ryms på en markyta av totalt 30 kvadratmeter och inte är mer än 4 meter upp till taknocken, totalt från marken alltså.

Förutom dessa regler finns inga direkta begränsningar när det gäller utformning eller användningsområden. Du som vill sätta upp ett attefallshus på tomten har i regel fria händer vare sig det gäller form eller färg och typ av nyttjande.

Du kan lita på vår kompetens! Kontakta oss för rådgivning och offert!
19 Feb 2020