Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Design av Attefallshus

Har du bestämt dig för att bygga ett Attefallshus? Toppen! Men hur har du tänkt kring designen?

Färdiga alternativ enkelt och smidigt

Det finns förstås en mängd färdiga modeller av Attefallshus på marknaden. Det är givetvis enkelt och smidigt att välja en sån variant, då de brukar levereras nyckelfärdiga eller i enkla byggsatser som är lätta att sätta upp.

Ytterligare fördelar är att färdiga modeller även brukar ha en tydligt angiven energiklassning, vilket både gör det enklare att beräkna energiförbrukningen och även att få tillstånd om du skulle vilja uppföra ett Attefallshus som permanentbostad.

Det som kanske kan kännas lite tråkigt är just att de följer en standardmall och kanske kan kännas lite opersonliga.

Komplement till ditt bostadshus

Det man bör komma ihåg är att Attefallshuset är tänkt att vara ett komplement till ditt bostadshus. Så du kanske kan hitta inspiration här. Finns det någon modell som passar väl ihop med stilen på ditt eget hus?

Att anpassa ditt Attefallshus till omgivningen kommer att göra att det smälter in bättre och känns som en naturlig del av bostadsområdet.

Har du däremot en lite större tomt kan du kanske ta ut svängarna lite mer och bygga något som sticker ut.

Bygg något unikt

Då Attefallshus är relativt kompakta finns det alla möjligheter i världen att göra något unikt av det. Så länge byggnaden håller sig till reglerna gällande storlek och höjd så bör det mesta gå att realisera.

Timra ett hus enligt gammal hederlig hantverksteknik eller bygg om en transportcontainer till ett futuristiskt hus med glasfront. Återbruka byggmaterial som du får gratis från rivningar eller bygg ett hus med spännande form, till exempel en sexkantig byggnad eller något med svängda väggar.

Det finns mycket inspiration att hämta på nätet om man till exempel söker efter tiny house eller cabin inspiration på sökmotorer som Pinterest och för all del också Google. Gå med i grupper på Facebook eller leta upp passande hashtags på Instagram så kommer flödet snart vara fullt med inspiration kring vad du kan göra.

De största problem du har därefter är nog att välja vilken stil du faktiskt vill ha på bygget för det är bara fantasin som sätter gränser!

Färdigfabricerade Attefallshus av högsta kvalitet
11 Jan 2019