Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Bygga Attefallshus av container eller byggbod

Attefallshus har varit en populär komplementbyggnad ett bra tag nu. Många tomter och sommarhus har fått ett extra lyft med hjälp av detta smidiga och trivsamma hus, som dessutom inte kräver bygglov.

I första hand kanske du tänker på en liten stuga en bit från fritidshuset där gäster kan sova över eller en tillbyggnad till villan som gett ett extra sovrum. Men ett Attefallshus kan vara så mycket mer. En variant som blivit populärt på senare år är Attefallshuset i form av en container eller byggbod. Ett minihus som går att få i ett flertal utförande och kanske är något för den som letar efter en lite modernare och mer avskalad stil.

Ett nyckelfärdigt containerhus ger stora fördelar

Ett nyckelfärdigt Attefallshus skapat av fraktcontainrar kan skapa en tidlös design med robusta material. Det kanske inte låter så spännande, men ett sådant containerhus kan utgöra ett trivsamt och underhållsfritt året runt-boende. Det finns idag många företag som erbjuder den här typen av hus i ett flertal storlekar. Om man vill ha en mindre variant så går det också att uppföra ett byggbodshus i storleken som gäller för friggebodar.

Det finns en hel del fördelar med att välja containervarianten när man ska skaffa ett Attefallshus:

  • Hållbart. Containern i robust och underhållsfritt stål ger huset en lång livslängd. Material som trivs och håller i alla väder.
  • Smidigt. Det är fantastisk enkelt att inreda ett containerhus, exempelvis passar stora delar ab de stora möbelkedjornas produkter in i husen. Ett Attefallshus i containerformat är dessutom enkelt vid flytt eller försäljning då det är mycket enkelt att transportera bort till en ny adress.
  • Energieffektivt. Det går att använda ett flertal lager av isolering och kombinerat med en luftvärmepump går det att skapa ett behagligt klimat till en lägre kostnad. Med hjälp av fönster kan man även släppa in och ut värme och kyla.

Följer samma regler som vanliga Attefallshus

Hur ser det ut med regelverket gällande bygglov och dylikt? Ett Attefallshus i containermodell följer Boverkets byggregler, BBR och Boverkets konstruktionsregler, EKS.

Reglerna varierar en aning beroende på vad det ska användas till. Ska det användas som komplement till ett permanentboende så skall det ha alla funktioner som man kan förvänta sig i en vanlig bostad. Det innebär bland annat utrymmen för matlagning, personlig hygien samt förvaring och inredning. Ett sådant hus måste dessutom vara tillgängligt och användbart för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Bygglov kan ibland behövas, särskilt om huset ska uppföras i en så kallad värdefull miljö eller utföras på byggnader som anses vara särskilt värdefulla.

Skapa trivsel och mer utrymme med ett Attefallshus
4 Jan 2021