Attefallshus Stockholm

Flexibla lösningar utan krav på bygglov | 08-12 89 39 00

Behöver man ha värme i Attefallshus som står oanvända över vintern?

De flesta som bygger ett Attefallshus väljer att installera värme. Här berättar vi om några olika uppvärmningsalternativ så att du kan hitta vilken som passar bäst.

Att värma små utrymmen är ofta lite svårt, då många väljer lösningar med lågt inköpspris som dock är dyra i drift, som exempelvis flyttbara element som ansluts till elnätet.

Dessutom är det viktigt att tänka hur uppvärmningen påverkar huset på lång sikt – långa perioder utan uppvärmning kan leda till ökad risk för fukt- och frysskador. Dessutom kan det i långa loppet bli dyrare att värma huset från noll varje gången huset ska utnyttjas.

Braskamin bra för enstaka helger

Om du vill värma upp huset enstaka helger under året är en braskamin ett mycket bra val. Bra för snabb uppvärmning under kortare period.

Snabb uppvärmning är en fördel med braskaminen, och de passar mycket bra för uppvärmning under kortare tid. Nackdelarna är att installationen är kostsam, att de inte kan användas för underhållsvärme och att de kräver mycket tillsyn under drift.

Luftvärmepump bra för underhållsvärme

Om du vill att ditt Attefallshus ska hållas halvvarmt året om är en luftvärmepump ett bra val. Pumpen är också en bra lösning om du ska använda huset som garage eller förråd eller om du vill ha det luftkonditionerat på sommaren.

Några plus med att använda luftvärmepump i ett Attefallshus:

  • Billig installation, låg investering.

  • Mycket bra val för underhållsvärme.

  • Snabb uppvärmning.

  • Miljövänligt.

Vatten bäst för permanentboende

Om du tänker använda Attefallshuset för permanentboende så rekommenderar vi vattenburen uppvärmning. En stabil värmekälla, men det tar sin tid att öka temperaturen om du använder den som underhållsvärme. Men driftskostnaderna är långa och du kan även få varmt tappvatten med denna metod.

Elvärme smidigt men dyrt

En annan stabil uppvärmningsmetod är elvärme. El är dock dyrt och inte att rekommendera för den som vill ha Attefallshuset varmt året om.

Fördelarna med elvärme i ett Attefallshus den stabila uppvärmningen och att dem går att använda som underhållsvärme. Nackdelarna är den höga kostnaden och att det tar tid att få upp värmen.

Beställ ditt Attefallshus från oss redan idag!
16 Mar 2022